Kavicsfestés

Kavicskaktuszok

Életem első találkozása a festett kövekkel akkor volt amikor belebotlottam az interneten egy cserép kavicskaktuszba. Lenyűgözött az ötlet egyszerűsége és nagyszerűsége!

Bár az ötlet nagyon tetszett nem fogtam egyből kavicsfestésbe. Kicsit érleltem magamban a dolgot. Aztán amikor az óvodában Mihály napi vásárt rendeztek akkor festettem meg életem első kövét. Az egy katicabogár volt, aztán jöttek a méhecskék, a sünik, a macskák.

No, de térjünk vissza a kavicskaktuszokhoz.

Ez egy nagyon egyszerű festése a kavicsoknak és aki most kezdi a kavicsfestést annak bátran merem ajánlani, hogy ezt próbálja ki elsőként.

Ezzel nem tud melléfogni, biztos siker lesz már az első próbálkozásra is.

Nézzük csak mi kell hozzá:

Eszközök:

 1. ecset
 2. esetleg fehér filc (akrilfilc, Posca filc) a filcet azért ajánlom, mert ezzel sokkal könnyebb vékony vonalakat készíteni, mint ecsettel

Anyagok:

 1. cserép
 2. akril festék
 3. kövek
 4. homok vagy apró szemű kavics
 5. lakkspray vagy hobbi lakk

Elkészítési mód:

 • Első lépésként tisztítsuk meg a köveket alaposan, ne maradjon a köveken semmilyen szennyeződés. Szárítsuk meg a köveket, ha megszáradtak kezdődhet a munka.
 • Fessük be a köveket zöld alapszínnel (mindkét oldalt). Amennyiben nem takar eléggé az első festékréteg,akkor száradás után fessük át a köveket még egy réteggel.
 • Ha a kövek alapszíne megszáradt, fehér festékkel megfestjük a kaktuszok mintáit. Ezek lehetnek fentről lefelé haladó vonalak vagy pöttyök, csillagot is festhetünk, sőt virágzatot is készíthetünk rájuk.
 • Amikor minden részletet megfestettünk és teljesen megszárítottuk a kaktuszainkat akkor bevonhatjuk lakkréteggel. Ez nem kötelező lépés egyébként, de így tartósabb lesz az egész művünk.
 • Töltsük fel a kaspót kb. háromnegyedéig homokkal és a  kaktuszokat tetszés szerint rendezzük el az edényünkben.
 • Ennyi az egész. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!
diy-rock-cactus.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük