Kavicsfestés

Kavicskaktusz festése lépésről-lépésre

Szükséges anyagok és eszközök:

  • kavics
  • akrilfesték: fehér, sárga, piros, zöld , fekete színben
  • vastag ecset az alapozáshoz, vékony ecset a részletek kidolgozásához

1. A megtisztított kavicsot zöld akrilfestékkel lealapozzuk.

2. Zöld+fehér+sárga festékből készített festéket keverünk és vékony ecsettel behúzzuk a kaktusz barázdáit. A barázdafestésnek annyi a lényege, hogy ezeket a vonalakat fentről egy pontból indítjuk és alul egy pontban fejezzük be. A két végpont között viszont ívesen ( nem egyenesen!) alakítjuk ki a vonalakat.

3.  A fekete akrilfestéket jól vizezzük fel, hogy könnyebb tudjunk dolgozni a tüskék kialakítása során. A tüskék formája egyszerű csillagminta. Ezeket elszórtan felfestjük fel a barázdákra.

4. Feketével megfestjük a kaktuszfigura szemét, szempilláját. Rózsaszín festékkel (piros+fehér) pedig elkészítjük a virágot a „hajába”, arcpírt és nyelvet is festünk neki.

5. Fehér akrilfestékkel megfestjük a rózsaszín virág közepét, a kaktuszfigura szemének a csillogását (kép pötty), illetve a tüskéket is áthúzzuk a fehér festékkel, így még hangsúlyosabban látszanak majd a tüskék a kaktuszon.

Hobbilakkal lekenjük a kavicskaktuszt és beletesszük egy kis virágcserépbe.

Ezt az alkotást a gyerekek is könnyen meg tudják festeni, kezdjünk hozzá bátran!

Jó szórakozást mindenkinek!

2 hozzászólás

  • Molnár Éva

    Pont ma kezdtem próbálgatni a 9 éves lányommal, a kavicsfestést. Hát nem nagyon tudtuk, hogyan is kezdjük. És rábukkantam erre…nagyon klassz! Köszönjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük