Kavicsfestés

Zeusz- a vak bagoly

Egy kedves állatmentő történetre bukkantam.

Dél-Kaliforniában az egyik ház tornácán egy baglyot találtak. Az állat nekirepült a ház falának, emiatt be is ütötte a fejét. Azon kívül, hogy egy kicsit megijedt, szerencsére ezen kívül más baja nem esett. Az állatorvosi vizsgálat során kiderült, hogy a kis kuvik vak (látóképessége csupán 10%) és ha visszakerülne a természetbe, akkor el is pusztulna. Emiatt a közelben lévő Vadvédelmi Oktatási Központ befogadta őt, így ez lett a végleges lakóhelye a látogatók legnagyobb örömére.

A teljeskörű vizsgálat során megállapították, hogy a bagolynak hályog van a szemében, a csillogó fehér foltokat pedig egyedi pigmentrögök okozzák.

A bagoly szeme valóban úgy néz ki, mintha az égbolt tükröződne benne, ezért a görög mitológiai alakról Zeuszról -az ég és a villámok uráról- nevezték el. Hihetetlen látvány!

 Az állatka annyira jól rejtőzködik, hogy az emberek sok esetben csak akkor veszik őt észre, ha ujjal rámutatnak a gondozói. Mások ugyan felfedezik, de Zeusz annyira nyugodt állat, hogy azt hiszik róla kitömött állatot látnak. Amikor a bagoly felébred és kinyitja a szemeit, az embernek még a lélegzete is eláll.

Zeusz úgy belopta magát az emberek szívébe, hogy sokakban emiatt tudatosul a kuvikok és a vadvilág védelme. Így Zeusz nemcsak egy különleges teremtmény, hanem fajtájának a nagykövete is.

            Bagolyhölgy festmény- Művészfabrikáló
TE IS SZERETNÉD VELÜNK MEGFESTENI A BAGOLYHÖLGY CÍMŰ FESTMÉNYT?

Az online workshop videóanyagát itt tudod megrendelni, amely 2020.07.12-től lesz elérhető és hozzáférés után korlátlan ideig visszanézhető.

Workshop ár 2990 Ft/ tananyag

A kavicsfestésben nagyon népszerű témának számít a baglyok megfestése. A meseszerű kivitelezésen át Roberto Rizzo hiperrealista baglyos kavicsai mind-mind azt mutatják, hogy a baglyok szeretete világméretű.

Nézd meg a galériát is:

Eredeti cikk forrása: https://www.boredpanda.com/blind-owl-starry-eyes-zeus-wildlife-learning-center/?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=organic

Cikk fordítása: saját

Festett kavicsok képeinek forrása: https://hu.pinterest.com/monikameszaros5/owl-rockpainting/

ONLINE KAVICSFESTŐ WORKSHOPRA JELENTKEZEM:

Az online workshop videóanyagát itt tudod megrendelni, amely 2020.07.12-től lesz elérhető. Hozzáférés után korlátlan ideig visszanézhető!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük