Kavicsfestés

LEONID AFREMOV- Korunk egyik legkiemelkedőbb művésze

Leonid Afremov egy orosz-izaeli modern impresszionalista festő volt, aki festőkéssel és olajfestékkel dolgozott.

Főleg városi képeket, tájképeket, virágokat és állatokat festett.

Utánozhatatlanul kifinomult stílusa volt.

Afremov 1955 július 12-én született Vitebskben (Fehéroroszország), ugyanabban a városban ahonnan Marc Chagall művészi karrierje is indult. 1990-ig a Szovjetúnióban fejlesztette a festési tudományát, majd ugyanebben az évben a zsidó származása miatti folytonos diszkrimináció illetve a csernobili atomkatasztrófa által okozott sugárzás miatt úgy döntött, hogy családjával Izraelbe költözik.

Tel Aviv közelében telepedett le és nyitott egy művészeti galériát.

2020-ben az Amerikai Egyesült Államokba költözött aztán 2004-ben elkezdte árulni a képeit az E-Bayen.

8 év amerikai élet után Mexikóba költözött Playa del Carmen lett az otthona, itt halt meg 2019. augusztus 19-én.

Rajongásig szeretem a műveit. Képei összetéveszthetetlenek másokéval. Aki egyszer lát egy Afremov festmény (és tetszik is neki), az soha az életben nem felejti el megkapó festészeti stílusát.

Milliók próbálják utánozni a stílusát, élményfestések stúdiói rendszeresen napirendre tűzik a képeit. Ezt a vitorlás festményét gyakran látom élményfestések alapfestményeként.

Ahogy a színekkel játszik, ahogyan a festékrétegeket egymásra rakja az valami zseniális! A festőkésekkel húzott vékony vonalai egy csapásra a hajók részévé válnak, amik aztán a legnagyobb viharban is rendíthetetlenül megtartanák a vitorlákat.

Van, hogy fekete-fehérben fest és csak pár színnel emeli ki a legfontosabb részeit a képnek, de az is olyan átütő, hogy az ember esze megáll tőle 😀

Ellenkező esetben meg olyan színesen fest, hogy beleszédülsz a színkavalkádba. A végeredmény pedig lüktető, élő, mozgalmas, részletgazdag kép. Olyan, amiről alig tudod levenni a szemedet.

Ez egy rövid összefoglaló korunk egyik legnagyobb művészéről. Váratlanul ért a halálhíre. Akkor és ott megfogadtam tartozom neki annyival, hogy a teljes élettörténetét lefordítom magyarra, hogy a magyar érdeklődők is átfogó képet kapjanak életéről és munkásságáról.

Képek forrása:

https://afremov.com/

Így tehát folytatás következik…

Addig is írjátok meg nektek ki a kedvenc kortárs festőművészetek?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük